Baggy Bulldog Beach Walk 2016

Kijkduin, Den Haag, 4 September. De Baggy Bulldogs Beach Walk.

Het was weer een heerlijke dag voor alle Bulldogs en hun familie, zelf het weer kon met een kleine bui geen roet in het eten gooien. Vooraf hadden zich 300 Engelse Bullen zich opgegeven en ongeveer 100 ‘andertalige’ Bulldogs.

Ik gok dat vanwege het natte weer in de ochtend een deel heeft besloten om niet mee te wandelen maar al met al zijn we ruim boven de 200 Engelse Bulldogs uitgekomen en stond het strand vol met Bulldogs en Baasjes.

Baggy Bulldogs Beach Walk 2016

Om half twee stond de verzamelplek al flink vol met over enthousiaste Bulldogs. Even allemaal elkaar gedag zeggen, een kopje koffie drinken al wachtend op het start signaal. En om twee uur vertrokken we met z’n allen de duinen in.

Ik liep voorop met Sugar en wanneer ik achter me keek, zag ik een soort van mierenhoop van Bulldogs en mensen de duinen in wandelen, een mooi en uniek Bullen plaatje.

Baggy Bulldogs Beach Walk 2016
Aangekomen op het strand namen de meeste Bulldogs direct een spurt naar het water om daar lekker af te koelen. Al die Bulldogs rennend door elkaar heen, de een nog enthousiaster dan de ander.

Ik vind het ook altijd tekenend voor de Bulldogs dat al zet je honderden bij elkaar het nog steeds een groot feest blijft. En wat ook zo opvallend is, is hoe uniek iedere Bulldog is. Zet 100 herders of labradors bij elkaar en het is lastig ze uit elkaar te houden. Maar met 300 Bulldogs op het strand was er toch ècht geen een hetzelfde!

Baggy Bulldogs Beach Walk 2016

Helaas zaten er ook wat dingen tegen, zo begon het ineens kort maar hevig te regenen toen we net op het strand waren aangekomen. Maar gelukkig was het binnen een paar minuten al weer droog en kwam snel de zon weer tevoorschijn. We hadden een stuk minder vrijwilligers dan de planning was en kwamen daar door simpelweg niet aan bepaalde activiteiten toe.

Zo ben ik per ongeluk helemaal vergeten naast de kadootjes ook de medailles uit te delen en om te doen en was er geen tijd om de Bulldog Massage hoek in te richten. Maar ondanks dat was het een hele mooie en geslaagde dag.

Baggy Bulldogs Beach Walk 2016

Na het zwemmen in zee en rennen op het strand was het tijd voor het agility parcour. Zoals ieder jaar was het agility parcour voor Bulldogs weer meer een comedy show dan een sport evenement. Waarom springen als je er ook gewoon door of omheen kan? Na 1 hindernis te hebben genomen het publiek in lopen voor felicitatie knuffels. Baasjes al kruipend door de tunnels als voorbeeld voor hun Bulldog die aandachtig alles op een afstandje bekijkt.

En buiten de meeste komische sporters waren er dit jaar ook weer een paar die iedereen deden verbazen. Bulldogs die supersnel het parcour door gingen!

Baggy Bulldogs Beach Walk 2016

Ik wil hierbij iedereen hartelijk bedanken voor jullie komst, hopelijk tot volgend jaar!
Een dikke knuffel voor alle Bulldogs 😀

Nog even een speciaal bedankje gaat uit naar mijn ouders, Stephanie, Miriam en haar man en Lisette voor het helpen deze dag!
En ook dank voor iedereen die heeft geholpen door leuke foto’s en videos te maken en delen.

 

 

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Wil je een portret foto (de fotos genomen op de stoel) nabestellen?
Klik dan op de volgende link https://www.oypo.nl/318E3308DCD0B7D4 en gebruik het wachtwoord: BBBW2016

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.